Nagelstudio

Bij de nagelstudio van Thermen Sauna Papendrecht kunt u terecht voor alle soorten kunstnagels: Acrylnagels, gelnagels, versteviging van de natuurlijke nagel, gel op de teennagels, color gel en nailart. Voor het beste resultaat werken wij met het topmerk Magnetic. 

Waarschijnlijk vraagt u uzelf af wat werkelijk de verschillen zijn tussen gelnagels en acrylnagels; het verschil zit hem eigenlijk alleen in de ingrediĆ«nten die zorgen voor de uitharding. Bij acrylnagels is het BPO (Benzoylperoxide) dat er voor zorgt dat de acryl aan de lucht kan uitharden, bij gelnagels vindt uitharding van de acryl plaats met behulp van UV licht. Verder zijn gelnagels en acrylnagels net zo stevig, het is wel een verschil dat gel iets flexibeler is en acryl iets harder. Het is voor elk persoon verschillend waar de voorkeur ligt.

Wat is gel

Bij gel spreek je over een vloeibaar systeem, dat je in een uv-lamp moet uitharden.  Een gelnagel wordt gemaakt d.m.v. een reeds voorgemengd systeem.  De gel zit dus al kant-en-klaar in een potje en kan meteen gestyleerd worden tot nagel.  Ook is het belangrijk te weten dat gel acrylate vrij is i.v.m. een allergie.

Wat is Acryl

Acryl is poeder die wordt vermengd met vloeistof, hierdoor ontstaat er een kneedbaar bolletje wat op de nagel aangebracht wordt met een penseel. De acryl wordt gevormd tot een natuurlijk uitziende nagel. Acryl wordt binnen enkele seconden door de lucht verhardt.

Is gel/acryl schadelijk voor mijn eigen nagels?

Nee, de gel- of acrylnagels zijn niet schadelijk voor mijn eigen nagels. De natuurlijke, eigen nagel ademt door de gel of acryl heen.

Helaas is hier wel vaak onduidelijkheid over. Gel en acryl zit gehecht op de natuurlijke nagel. Veel mensen trekken deze nagel er zelf af als ze deze niet meer willen. Hierbij trek je de bovenste laag van de natuurlijke nagel mee en raakt de eigen nagel beschadigd. Het is daarom belangrijk om de nagels door een nagelstyliste te laten verwijderen, zij doet dit zonder de eigen nagel te beschadigen.